Βραβευμένη Παραλία

Alykes activities

Οι Αλυκές είναι μία βραβευμένη με γαλάζια σημαία παραλία και βρίσκεται 9 χιλιόμετρα ΝΑ του Βόλου. Η παραλία εκτείνεται σε μήκος 5 χιλιομέτρων και διαθέτει οργανωμένη παραλία, ελεύθερους χώρους, καφετέριες, εστιατόρια και ξενοδοχεία.

Alykes activities

Κατά μήκος της παραλίας, θα βρείτε πολλά εστιατόρια με σουβλάκια, καφετέριες, μπαρ και δύο μεγάλα beach bars στην περιοχή, ιδανικά για κοκτέιλ και χορό.

Η πεζοπορία είναι η πιο δημοφιλής εναλλακτική δραστηριότητα για όλους. Η Μαγνησία είναι ιδανική για πεζοπορικές εκδρομές οποιαδήποτε εποχή του χρόνου, βοηθώντας τους επισκέπτες της να θαυμάσουν το πηλιορείτικο τοπίο και να ανακαλύψουν τους καλά κρυμμένους θησαυρούς του.

Μια από τις διαδρομές κοντά στις Αλυκές είναι το μονοπάτι που συνδέει το χωριό Άγιος Στέφανος (Σωρός) με το χωριό Κριθαριά και είναι περίπου 9 χιλιόμετρα.

Η διαδρομή είναι ξεχωριστή, καθώς είναι ίσως το πιο παραθαλάσσιο μονοπάτι στην Ελλάδα, με υπέροχη θέα. Περνάει από πολλές υπέροχες παραλίες, περίπου δέκα και ανάμεσα στις πιο χαρακτηριστικές εικόνες δεσπόζει το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου, χτισμένο πάνω σε βράχο μέσα στη θάλασσα.

Ποδηλασία

Ένας εναλλακτικός τρόπος μετακίνησης μεταξύ της πόλης του Βόλου και των Αλυκών είναι ο ποδηλατόδρομος 6,5 χιλιομέτρων που περνάει μέσα από τον οικισμό Πευκάκια. Το γύρω τοπίο είναι καταπράσινο, γεμάτο δέντρα και αρκετά σημεία έχουν σκιά. Το μονοπάτι είναι επίσης ιδανικό για βόλτα με το σκύλο σας.

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Επισκεφθείτε τις Αλυκές